Aardappel-courgettetaartjes met pladijs

Aardappel-courgettetaartjes met pladijs_LR

  • 4 pladijsfilets
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • boter
  • 1 citroen
  • 8 takjes verse tijm
  • 4 el kappertjes

line
  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aardappelen, zonder te schillen, in dunne plakjes, dit lukt het best met een mandoline.
  2. Meng in een kom de aardappelplakjes met de olijfolie, de uitgeperste knoflookteentjes, peper en zout.
  3. Maak 4 stapeltjes met de aardappelen. Leg de aardappelen eerst in een rondje, en dan in drie lagen op elkaar. Bak ongeveer 20 minuten in de oven.
  4. Haal de ovenplaat uit de oven, leg eerst 2 plakjes citroen op de aardappelen, met daarop een dubbel gevouwen pladijsfilet. Leg er de tijmtakjes en wat kappertjes over, besprenkel met olijfolie en bak nog 10 à 15 minuten verder in de oven.

 

Recept Ilse D’hooge