Caponata met gegrilde zeeduivel

Caponata met gegrilde zeeduivel

600 g zeeduivelfilet

 

groentenstoofsel

  • 1 ui, in ringen
  • 1 aubergine, in reepjes
  • 1 courgette, in reepjes
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 takje tijm
  • 1 takje oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

caponata

  • 400 g tomatenblokjes in blik, uitgelekt
  • 3 el kappertjes
  • 1 el suiker
  • 2 el rozijnen
  • 1 el rode wijnazijn

pasta

  • 400 g pasta naar keuze

afwerking

  • basilicumblaadjes

line

groentenstoofsel
Fruit de uienringen glazig in olijfolie. Voeg de geperste knoflook, de paprikarepen, tijm en oregano toe. Stoof verder aan. Voeg na 3 minuten de courgette- en auberginerepen toe. Roerbak nog 5 minuten verder, voeg eventueel wat extra olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
caponata
Voeg de azijn, rozijnen, kappertjes en uitgelekte tomatenblokjes bij de gestoofde groenten. Laat onder deksel nog 10 à 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
pasta
Kook de pasta gaar volgens de richtlijnen op de verpakking.
zeeduivel
Ontvlies de zeeduivelfilet (indien nodig) of vraag het aan je vishandelaar. Verdeel de zeeduivelfilet in 4 stukken en borstel ze in met olijfolie. Verhit een grillpan en grill de zeeduivel gaar. Kruid met peper en zout.
afwerking
Verdeel de caponata (groenten in zoetzure saus) over de borden. Schik de gegrilde zeeduivel erop en de pasta ernaast. Werk af met verse basilicumblaadjes.

 

Recepten van Ilse D’Hooge