Carpaccio van pladijs met radijs en pijnboompitten

Carpaccio van pladijs

Voor 4 personen

1 pladijs
15 radijsjes
50 g pijnboompitten
olijfolie
citroensap
peper en zout
groene kruiden

line
  1. Fileer en ontvel de pladijs. Je kan ook aan je vishandelaar vragen om de vis te fileren.
  2. Plaats de filets in de diepvries tot ze hard zijn. Snijd in fijne plakjes en marineer met olijfolie, citroensap, peper en zout.
  3. Kook enkele radijsjes en kruid ze met peper en zout. Snijd de rest van de radijsjes in de helft en marineer ze met wat olijfolie, citroensap, peper en zout.
  4. Brand de pijnboompitjes tot ze mooi bruin zijn.
  5. Plaats de gegaarde radijsjes op het bord. Daarbovenop schik je de carpaccio. Leg hier en daar wat gemarineerde radijsjes op de carpaccio. Werk af met de pijnboompitten en wat groene kruiden.

Recept: NSChef Filip Claeys
Foto: © Heikki Verdurme