Carpaccio van sint-jakobsvruchten en pompelmoes

12. vlam december_vert

12 sint-jakobsvruchten
1 roze pompelmoes
sap van 1 limoen
1 bakje shiso (notenkruid)
2 el zure room
1 el mierikswortelcrème
olijfolie, extra vierge
grof zeezout
roze peperbolletjes

line
  1. Snij met een heel scherp mes de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes. Leg ze op borden en zet in de koelkast.
  2. Schil de pompelmoes à vif, met een heel scherp mesje tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kommetje, zo vang je het sap op. Snij elk partje nog eens door.
  3. Meng het opgevangen sap met het limoensap en een scheutje olijfolie. Lepel de vinaigrette over de carpaccio, dek af met plasticfolie en laat 1 uur marineren in de koelkast.
  4. Meng de mierikswortelcrème met de zure room en breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal net voor gebruik de bordjes uit de koelkast. Verdeel er de fijne reepjes pompelmoes over. Werk af met toefjes mierikswortelsaus, grof zeezout, roze peperbolletjes, enkele fijne blaadjes shiso en verse kruiden naar keuze.