Ceviche van horsmakreel, avocado en radijs

horsmakreel

horsmakreel, in filet

40 g limoensap

40 g citroensap

50 g rode ui, fijngesneden

3 g chili, fijngesneden

 

145 g avocadovlees

6 g rode wijnazijn

10 g yoghurt

sap 1/2 citroen

12 g koriander

20 g olijfolie

 

12 à 15 radijzen, in reepjes gesneden

 

peper en zout

olijfolie, extra vierge

 

line
  1. Verwijder eventueel het vel van de makreel of laat dit doen door de visleverancier.
  2. Meng het limoensap met het citroensap, rode ui en chili in een schotel. Kruid met peper en zout.
  3. Leg hierin de makreelfilets, met de velzijde naar boven. Laat de vis 20 à 30 minuten marineren.
  4. Haal uit de marinade en kruid met peper en zout. Leg in filet op een bord. Lepel er een scheut olijfolie over. Beleg de filets met de reepjes radijs.
  5. Mix het avocadovlees met de overige ingrediënten tot een gladde massa. Wrijf door een zeef en breng op smaak. Doe in een spuitzak en spuit enkele toefjes op het bord.

 

Extra suggestie

Horsmakreel bevat net zoals tarbot een citrusaroma, maar met een groenere ondertoon. Hierdoor zijn combinaties met vlierbloesem, mandarijn, matcha thee, bergamot, avocado, citroengras, karnemelk en butternut mogelijk.

 

Recept  Foodpairing®

Foto Kris Vlegels