Ceviche van Noordzeetong met avocado en limoen

ceviche_van_noordzeetong_869x1200

  • 400 g Noordzeetongfilet
  • 3 limoenen
  • 1 avocado
  • 100 ml zure room
  • 1 Granny Smith
  • ½ bosje basilicum
  • 3 el + 50 ml olijfolie, extra vergine
  • peper en zout
  • fleur de sel

line

Snijd de zeetong in schuine fijne plakjes. Verdeel over 4 borden. Rasp de schil van 1 limoen en pers het sap uit. Sprenkel het limoensap over de plakjes zeetong, kruid met peper en zout. Verdeel er de limoenrasp over en laat een half uur marineren in de koelkast.

Blancheer de blaadjes van de basilicum kort. Mix fijn met 3 eetlepels olijfolie en vul aan met de rest van de olie. Zeef de olie, breng op smaak met peper en zout. Pureer het vruchtvlees van de avocado met 2 el van het sap van de tweede limoen en de zure room. Breng op smaak met peper en zout.

Spoel de appel, verwijder het klokhuis, maar laat de schil eraan. Snijd de appel in flinterdunne plakjes, lukt het best met een mandoline. Sprenkel er het sap over van de laatste limoen.

Leg de plakjes appel luchtig tussen de ceviche, werk af met de avocadocrème, basilicumolie en enkele kleine blaadjes basilicum.