Chips van schelvis met yoghurt-dip

Chips van schelvis met yoghurt-dip-LR (6)_1024x683

Vis

  • 300 g schelvisfilet
  • 30 g bloem
  • peper en zout

Yoghurt-dip

  • 100 g Griekse volle yoghurt
  • 40 g verse, groene kruiden (peterselie, koriander, kervel, …)
  • 2 groene pimenten
  • 10 g kappers
  • 1 teentje verse look
  • sap van ½ citroen
  • 1 el mayonaise

line
  1. Snij de schelvisfilet in fijne plakjes. Wentel in de bloem en klop plat. Frituur op 150°C totdat ze mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
  2. Snij de kruiden, look, kappers en pimenten fijn. Meng ze onder de yoghurt met het citroensap en de mayonaise erbij.
  3. Dit gerechtje kan je in de koelkast of diepvries bewaren. Na het ontdooien, warm je dit opnieuw op in een oven op 120°C.

Recept: NSChef Bart Desmidt
Foto: © Heikki Verdurme