Courgetti met zeekat, wortel en kerstomaatjes

courgetti_met_zeekat_wortel_en_kerstomaatjes_lr_2_0

  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 800 g zeekat
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 500 g mix kerstomaatjes, gehalveerd
  • bosje peterselie, fijngehakt
  • boter
  • peper en zout

Marinade voor de zeekat

  • olijfolie
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 citroen, zeste en sap
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm

line

Maak de courgetti

Maak met een spiralizer lange slierten van de wortelen en de courgette.

Blancheer de wortelslierten 2 minuten in gezouten, kokend water. Voeg er de laatste minuut de courgetteslierten bij.
Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.

Marineer de vis

Snijd de zeekat in reepjes en kook ze 3 minuten in kokend, gezouten water. Giet af en laat afkoelen in koud water.

Meng een flinke scheut olijfolie met de chilipeper, geperste look, geraspte schil van de citroen, de rozemarijnblaadjes, de tijm en een snuf zout. Leg er de zeekatreepjes in en schep alles goed om. Laat 30 minuten marineren.

Afwerken

Bak de gemarineerde zeekat 2 minuten in hete boter. Voeg de sjalotten toe en laat kort mee bakken. Voeg de kerstomaten en een scheutje water toe en laat nog 2 minuten verder bakken.

Proef en breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Meng de wortel en courgetteslierten voorzichtig door de saus. Werk af met de peterselie.

 

Recept Lekker van bij ons