Crunchy ovenschotel met steenbolk, blauwe kaas en rode biet

crunchy ovenschotel

600 g steenbolkfilets

 

Crumble 

  • 5 volkoren koekjes
  • 40 g boter
  • 40 g gemalen parmezaan
  • 40 g geroosterde pompoenpitten
  • ½ tl zout

room-kaas mengeling

  • 2 eieren
  • 140 ml room (40%)
  • 200 g roomkaas
  • 100 g blauwe kaas
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el gehakte basilicum
  • peper en zout

rode biet

  • 4 voorgekookte rode bieten
  • 3 el honing
  • 2 el bietensap of water

afwerking

  • 100 g rucola
  • 2 el gehakte hazelnoten

line

crumble
Doe de koekjes, boter, parmezaan, geroosterde pompoenpitten en het zout in een blender. Maal grof.
room-kaas mengeling
Klop de eieren los met de room en meng de roomkaas er goed onder. Voeg de gehakte kruiden toe en breng verder op smaak met peper en zout. Verbrokkel de blauwe kaas en houd apart.
ovenschotel
Verhit de oven voor op 200°C. Beboter 4 ovenschoteltjes en verdeel de crumble over de taartenbodems. Verdeel de steenbolkfilets over de crumble en kruid met peper en zout. Verdeel de room-kaasmengeling over de ovenschoteltjes en bestrooi met de verbrokkelde blauwe kaas. Zet 20-25 minuten in de oven op 200°C.
rode biet
Snijd de rode biet in kwartjes en doe ze in een pannetje. Voeg honing en bietensap toe en laat even karamelliseren.
afwerking
Haal de ovenschoteltjes uit de oven. Leg er wat rode biet op en strooi er de gehakte hazelnoten over. Serveer met rucola.

 

Recept Ilse D’hooge