Erwtensoep met een remoulade van tongschar en garnaal

erwtensoep_met_een_remoulade_van_tongschar_en_garnaal_vert

Soep:

  • 2 uien
  • 80 g gerookte spek, stuk
  • 1 prei
  • 200 g aardappelen
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 200 g erwtjes
  • peper en zout.

 

Remoulade:

  • 500 g filet van tongschar
  • 200 g aardappelen
  • 100 g zure room
  • 100 g gepelde garnalen
  • 2 lente-uitjes, wit en groen
  • 1 tomaat, gepeld,ontpit en in blokjes
  • truffelolie
  • plukje kervel

line

Snij de ui, aardappel en de prei in stukjes. Fruit aan in wat olijfolie. Voeg de gevogeltebouillon en spek toe en laat 15 minuten koken.

Voeg 200 g erwten toe en laat nog 5 minuten verder koken. Verwijder het spek en mix de soep fijn, passeer door een puntzeef en kruid bij met peper en zout.

Schil de aardappelen, snij ze in kleine blokjes en kook ze beetgaar in 8-tal minuten.

Snij de tongschar in reepjes en bak ze krokant in wat boter. Meng de aardappelblokjes met 3/4e van de garnalen en de gebakken visreepjes. Voeg de zure room, lente-ui en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper, zout en truffelolie.

Duw de rémoulade met een serveerring in het midden van een bord. Giet de soep rond de rémoulade, werk af met een plukje kervel.