Fishnuggets van hondshaai met chilimayonaise

VLAM - hondshaai - Ilse D'hooge

hondshaai

  • 500 g hondshaaifilet
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • 3 el bloem
  • 6 el paneermeel (panko)
  • peper en zout

chilimayonaise

  • 4 el mayonaise
  • 1 chilipeper
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 el ketchup

fishnuggets

  • frituurolie

afwerking

  • 1 limoen

line

hondshaai gepaneerd

Spoel de hondshaaifilet onder koud water en dep goed droog. Snijd de filet in repen van ca. 8 cm lengte en ca. 2 cm breedte. Kruid met peper en zout.

Doe de bloem, losgeklopte eiwitten en paneermeel in drie aparte diepe borden. Haal de visrepen eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en tenslotte door het paneermeel. Laat ze rusten op keukenpapier.

chilimayonaise

Verwijder de pitjes uit de chilipeper en snipper fijn. Meng de helft van de chilipeper onder de mayonaise met de ketchup en chilipoeder. Doe de chilimayonaise in een potje en werk af met de rest van chilipeper.

fishnuggets

Verhit olie in een friteuse tot 170°C. Bak er de gepaneerde visreepjes in tot ze goudbruin zien. Laat uitlekken op keukenpapier.

afwerking

Serveer de fishnuggets met de chilimayonaise en limoen.

 

Recept Ilse D’hooge

 Bekijk de stopmotion video