Fishsticks van pladijsfilets

fishsticks van pladijsfilets-vert

600 g pladijsfilets
100 g bloem
2 eiwitten
100 g broodkruim (wit)
400 g witloof
1 appel
sap van 1 citroen
2 el rozijnen
5 el mayonaise
2 el gehakte peterselie
peper en zout

line
  1. Dep de vis droog, kruid de filets met peper en zout. Doe de bloem, losgeklopte eieren en broodkruim in drie aparte kommetjes. Wentel de visfilets eerst in de bloem, dan in het ei en als laatste door het broodkruim, druk zachtjes aan.
  2. Maak het witloofslaatje. Snijd de bittere kern uit het witloof en snipper het witloof fijn. Spoel de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes. Sprenkel er citroensap over. Meng 5 el mayonaise met 1 el honing, de gehakte peterselie, rozijnen en kruid met peper en zout. Meng door het witloof en appelstukjes.
  3. Frituur de stukken vis 4 à 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de fishsticks samen met het witloofslaatje en verse frietjes.

Recept Ilse D’hooge
Foto Tom Swalens