Fricassee van rode poon en escargots in een vleessausje

Fricassee_rode_poon_escargots_vleessausje-LR (8)

voor 4 personen

 

4 rode poonfilets

20 kleine grijze escargots

100 g knolselder

3 bladeren groene kool (savooi)

50 g zoute boter

20 cl vleessaus (restant van de vorige dag of kant en klaar te kopen in de supermarkt)

 

line
  1. Snijd de knolselder en de groene kool in fijne schijfjes met een diameter van ongeveer 4 cm.
  2. Smelt boter in een anti-aanbakpan. Sauteer de knolselder en de groene kool 5 minuten. Voeg tenslotte de escargots en de vleessaus toe. Laat nog 5 minuten koken op een zacht vuurtje.
  3. Bak de rode poonfilets kort op een hevig vuur totdat je een krokante korst krijgt. Snijd de filets in stukjes.
  4. Lepel de escargots en de groenten in een diep voorverwarmd bord en dresseer daarop de filetstukjes.