Garnaalsoepje met cresson

Garnaalsoepmet cresson

Voor 4 personen

1kg garnaalkoppen
100 g gepelde garnalen
2 uien
2 wortelen
20 g gember
1 teen look
1 bussel cresson
1dl room
peper en zout
kerriepoeder (mespunt)
3 soeplepels tomatenpuree
1 dl Grand Marnier
3 liter water
1dl kippenbouillon

line
  1. Stoof de fijngesneden uien, wortel, gember en look samen met de garnaalkoppen aan in een beetje olie.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en blus na met Grand Marnier en zet onder water.
  3. Kook gedurende 15 min en passeer door een zeef.
  4. Voeg bij de helft de room, kippenbouillon en de rauw gepureerde cressonpuree toe en mix krachtig.
  5. Kruid af met peper en zout en kerriepoeder.
  6. Serveer de garnaalsoep en cressonroom bij de gepelde garnalen.