Garnalen met gepocheerde eieren en aardappelpuree

Garnalen met gepocheerde eieren en aardappelpuree

voor 4 personen
250 g handgepelde grijze garnalen
150 g gesmolten boter
enkele gesnipperde sprietjes bieslook

Voor de aardappelpuree:
2 kg bloemig kokende aardappelen
2-3 dl volle melk • boter
nootmuskaat
peper en zout

Voor de gepocheerde eieren:
4 eieren
water
azijn
zout

line
  1. Maak eerst de aardappelpuree: schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook deze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat drogen op het vuur. Duw de aardappelen nadien door een roerzeef. Breng de melk aan de kook met een flinke klont boter, peper, zout en nootmuskaat. Roer onder de aardappelpuree.
  2. Breng voor de gepocheerde eieren lichtgezouten water met een flinke scheut azijn aan de kook. Breek de eieren elk apart in een kopje, maak met een lepel een draaiende beweging in het water en laat elk ei apart voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 2 à 3 min. en geef het ei vorm met een lepel; lepel daarbij het stollend eiwit over de dooier. De dooier moet helemaal omgeven zijn met gestold eiwit, maar binnenin vloeibaar blijven. Laat de eieren nadien uitlekken op een keukendoek.
  3. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden, schik er de gepocheerde eieren op en strooi er de garnalen rond. Werk af met de gesmolten boter en het bieslook.