Gazpacho met hand gepelde garnalen

Gazpacho_met_handgepelde_garnalen-LR (9)_1024x683

Voor 4 personen

200 g hand gepelde Noordzeegarnalen

 

gazpacho

  • ½ komkommer
  • 4 rijpe rode tomaten
  • 1 kleine ui
  • ½ rode chilipeper
  • 1 rode paprika
  • ¼ dl dragonazijn
  • ½ dl olijfolie
  • 2 kl Worcester saus
  • 1 teentje look
  • peper en zout

 

ratatouille

  • ½ rode, groene, gele en oranje paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • ½ teentje look geplet
  • ½ el Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

 

stro-aardappeltjes

  • 2 aardappelen (bintje)

 

line
  1. Gazpacho: schil de komkommer en snij alle groenten in grove stukken. Snipper de ui fijn. Mix alle ingrediënten te samen en passeer door een fijne zeef.
  2. Ratatouille: pel de ui, paprika’s en tomaten. Snij alle groenten nadien in fijne blokjes van 1 cm (brunoise). Warm olijfolie op in een pan. Stoof eerst de ui, aubergine en geplette look. Voeg na 1 minuut de andere groenten toe behalve de tomaten. Laat alles afkoelen. Voeg nu ook de tomaten toe, breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
  3. Schil de aardappelen en rasp ze. Spoel goed in water en dep zeer goed droog. Frituur de stro-aardappeltjes op 160°C totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze goed uitlekken en voeg wat zout toe. Hou ze warm.
  4. Schep in een diep bord wat ratatouille en lepel de gazpacho daarrond. Schik de garnalen er mooi naast en leg de gefrituurde aardappeltjes er bovenop.

 

 

Recept: NSChef Stijn Bauwens

Foto: © Heikki Verdurme