Gazpacho met tongscharreepjes en appel-selderslaatje

gazpacho met krokante tongscharreepjes_LR (3)

  • 4 tongscharren, gefileerd
  • 2 el bloem en een klont boter
  • peper en zout
  • 1 komkommer en 1 avocado
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 lente-uitjes
  • handvol basilicum
  • 2 takjes munt, blaadjes
  • 1 limoen
  • ½ kopje olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 400 ml water
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 appel en 1 limoen
  • 2 takken witte selder
  • 1 el gehakte dragon
  • 2 el Griekse yoghurt
  • ½ tl cayennepeper
  • 10 radijzen in fijne plakjes
  • munt- en basilicumblaadjes

line

gazpacho

Mix in een blender komkommer, avocado, knoflook, lente-ui, basilicum en munt met het sap van 1 limoen. Vul aan met olijfolie, witte wijnazijn en water. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Zet een half uur in de koelkast.

 

appel-selderslaatje

Snijd de appel, met de schil aan, maar zonder klokhuis in kleine blokjes. Besprenkel met het sap van 1 limoen. Schil de selder en snijd ook in heel kleine blokjes. Meng met de appelblokjes en voeg 1 à 2 el Griekse yoghurt en de gehakte dragon toe . Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.

 

tongscharreepjes

Snijd de tongscharfilets in reepjes. Meng de bloem met peper en zout, wentel de visreepjes door de gekruide bloem en bak ze krokant in boter.

 

Afwerking

Leg het appel-selderslaatje met behulp van een serveerring in het midden van een diep bord. Lepel er de gazpacho rond, verwijder de serveerring en leg de visreepjes op het slaatje.  Werk af met radijsplakjes, munt- en basilicumblaadjes.

 

Recept Ilse D’hooge