Gebakken hondshaai met krieltjes, jonge prei en kerstomaat

VLAM - hondshaai - Ilse D'hooge

hondshaai

  • 600 g hondshaaifilet
  • peper en zout
  • boter

krieltjes

  • 500 g krieltjes

prei en kerstomaatjes

  • 1 sjalot
  • 2 jonge preiwitten
  • 2 stuks steranijs
  • 300 g kerstomaatjes

afwerking

  • 4 takjes dille

line

hondshaai

Spoel de visfilet onder koud water, dep goed droog en versnijd in 4 porties. Bak de hondshaaifilets krokant in boter vlak voor het serveren. Kruid met peper en zout.

krieltjes

Spoel de krieltjes, halveer ze en kook ze, in de schil, beetgaar in gezouten water. Giet af en houd warm.

prei en kerstomaatjes

Snipper de sjalot fijn. Snijd de prei in fijne ringen. Fruit de sjalot in boter samen met de steranijs. Voeg, als de sjalot glazig is, de preiringen toe. Laat even stoven. Voeg de krieltjes en de kerstomaten toe en laat 3 minuten garen. De kerstomaatjes mogen niet te slap worden. Kruid met peper en zout.

afwerking

Verdeel de krieltjes, prei en tomaat over de borden en lepel er wat van de jus over. Leg de gebakken hondshaai erbovenop en werk af met een takjes dille.

 

Recept Ilse D’hooge