Gebakken hondshaai met kruidensla

hondshaai-met kruidensla

Voor 4 personen

500 g hondshaai in mootjes gesneden

50 g bloem

olijfolie

 

Voor de marinade

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel zacht paprikapoeder
  • 1 eetlepel gehakte platte peterselie
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 eetlepels witte wijnazijn (van sherry)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Voor de kruidensla

  • een bosje platte peterselie
  • een bosje basilicum
  • een bosje verse dragon
  • 30 g raketsla
  • 1 eetlepel goede olijfolie
  • 1 koffielepel citroensap
  • peper en zeezout

 

 

line
  1. Meng alle ingrediƫnten voor de marinade. Leg er de mootjes hondshaai in. Meng en dek af. Laat twee uur marineren in de koelkast.
  2. Meng citroensap, olijfolie, peper en zout voor de kruidensla. Maak de kruiden schoon en meng ze onder elkaar.
  3. Haal de vis uit de marinade. Droog zorgvuldig af. Haal de handshaai door de bloem.
  4. Laat een pan heet worden op het vuur met daarin een stevige bodem olijfolie. Leg de hondshaai in de olie en bak op hoog vuur gedurende 4 minuten. Draai regelmatig de stukjes vis in de pan zodat ze langs alle kanten een mooi goudbruin korstje verkrijgen.
  5. Meng de kruiden met de vinaigrette. Verdeel de sla over de borden. Leg er de stukjes hondshaai op. Serveer.