Gebakken langoustine met bloemkool

gebakken_langoustine_met-bloemkool (5)

Benodigdheden voor 4 personen

4 langoustines
1 bloemkool
olijfolie

line

Bereidingswijze :

  1. Pel de langoustines en besprenkel met een beetje olijfolie.
  2. Verwijder het groen van de bloemkool en de nerven. Leg de mooiste nerven opzij.
  3. Verdeel de bloemkool in roosjes. Schaaf een deel in fijne plakjes (best met een mandoline) en gril de rest met de nerven in een droge pan. Besprenkel met olijfolie en kruid met grof zout.
  4. Maak met de rest van de bloemkool een puree: blancheer de bloemkool tot ze gaar is en blend ze glad met wat kookvocht.
  5. Kruid de puree af met zout en olijfolie en houd warm in een knijpflesje.
  6. Bak de langoustines kort in de pan.
  7. Spuit wat puree op het bord en leg er gegrilde roosjes en nerven rond. Werk af met geschaafde bloemkool.