Gebakken langoustine met carpaccio van rode biet , rabarber en gelei van roos

lang - rode biet

4 langoustines, gepeld

 

1 dl Fentimans “Rose Lemonade”

0,7 g agar

 

½ rode biet, gekookt

 

½ rabarber

line
  1. Breng de ‘Rose Lemonade’ met de agar aan de kook. Giet op een plaat en laat geleren. Snijd in rechthoeken.
  2. Snijd fijne plakken van de rode biet. Snijd eventueel in de gewenste vorm
  3. Snijd met een dunschiller dunne slierten van de rabarber. Snijd in julienne.
  4. Kruid de langoustines met peper en zout. Bak in hete olijfolie.
  5. Meng wat rodebietensap met vanille-olie. Kruid met peper en zout en voeg enkele druppels limoensap toe.
  6. Leg een rechthoekig plakje gelei op de borden. Verdeel de plakjes rode biet over de gelei. Leg er de gebakken langoustine op. Werk af met de rabarber en lepel er wat vinaigrette rond.

 

Extra suggestie

Langoustines worden gekenmerkt door een bloemig, naar roos geurend aroma, dat combinaties met roos, framboos, lychee, tomaat, braambes, passievrucht, saffraan, artisjok, rode biet en sinaasappel mogelijk maakt.

 

Recept  Foodpairing®

Foto Kris Vlegels