Gebakken leng, pompoenstoemp met munt

leng

250 g aardappel
250 g pompoen
20 g boter
Melk
Munt

8 pijpajuin

4 stukken lengfilet van 100 g

 

line
  1. Kook de aardappelen met de pompoen gaar in kokend gezouten water. Giet af. Voeg de boter toe en stamp de puree grof met een pureestamper. Smaak af met peper, zout en nootmuskaat. Werk af met een scheutje melk en fijngesneden munt.
  2. Gaar de pijpajuin in een klontje boter en een scheut water. Smaak af met peper en zout.
  3. Kruid de vis met peper en zout. Kleur de bovenzijde in hete olijfolie. Leg in een ovenschaal en voeg een scheutje water of bouillon toe. Gaar in een voorverwarmde oven van 150 °C.
    Serveer met de aardappelpuree en de gestoofde pijpajuin. Besprenkel het geheel met wat olijfolie.

 

 

Extra suggestie

Leng bevat een naar kruidnagel geurend aroma. Leng combineert daarom uitstekend met o.a. vlierbloesem, radijs, zwarte olijf, rozemarijn, koffie of rooibos.

 

 

Recept  Foodpairing®

Foto Kris Vlegels