Gebakken pladijs, koolrabi en krab

tabledamis_pladijs_150513_0414

Benodigdheden  voor 4 personen

2 pladijzen van 350 g elk
100 g Noordzeekrabvlees
500 g bouillon van krab
olijfolie met kerriepoeder vermengd
1 koolrabi
1 dl witte wijnazijn
zure room
peper en zout

line

Bereidingswijze:

  1. Reduceer de krabbouillon tot een stroop (de jus zal naar molasse en koffie ruiken en heel sterk smaken). Vermeng daarna weinig stroop met kerrie-olijfolie. Breng dit spaarzaam aan op het bord, het moet enkel de geroosterde smaak van de vis accentueren.
  2. Maak het krabvlees lauw door wat te vermengen met opgekookte zure room.
  3. Fileer de pladijzen en bak ze kort en droog in een hete antikleefpan met een druppel olie. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de koolrabi in dunne plakjes en daarna in linten. Vermeng met een beetje witte wijnazijn.
  5. Schik de vis in het midden van een bord met de gereduceerde krabjus. Schik plukjes krabvlees erop. Verfris het gerecht met gemarineerde linten van koolrabi.