Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree

Gebakken pladijs met gestoofde erwten

voor 4 personen

4 pladijzen
3 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
15 jonge wortelen
200 g doperwten
1 sjalot
500 g aardappelen
1/3 bot peterselie
1 koffielepel tijmtakjes
1,5 dl melk

line
  1. Kook de aardappelen gaar in ruim water, laat drogen op hoog vuur en haal door een roerzeef.
  2. Schil de wortelen en snijd in blokjes en blancheer in licht gezouten water. Kook de erwten al-dente.
  3. Snijd de sjalot fijn, stoof kort in een lepel boter en voeg de erwten en wortelen toe, voeg de tijmtakjes toe.
  4. Haal de pladijzen door de bloem en bak in de boter, kruid met zout en peper.
  5. Spoel de peterselie en hak fijn, voeg samen met de melk bij de aardappelen; kruid met zout en peper en warm goed door.
  6. Schik de vis op borden, serveer er de groenten en aardappelpuree langs en lepel er de bakjus over.