Gebakken rode poon met bouillonaardappel

gebakken rode poon met bouillonaardappelen (3)

voor 4 personen

4 rode ponen, gefileerd met vel
300 g aardappelen
300 g verse kippenbouillon
1 sjalot
1 wortel
1 peterseliewortel
1 aardpeer
1 schorseneer
8 zilveruitjes
peper & zout

line
  1. Bak de poonfilets aan in een hete pan, gekruid met peper en zout.
  2. Kook de aardappelen gaar in de bouillon. Afgieten en bouillon sparen. Pureer de aardappelen en werk op met het kookvocht tot een lopende massa .Werk af met fijngesnipperde sjalot.
  3. Schil en was de verschillende groenten. Snij fijne plakjes van de groenten en frituur op 150°C, tot ze goudbruin en krokant zijn. Werk af met grof zout.
  4. Schil de uitjes. Snij 1 uitje in vier, laat koken tot het gaar is en besprenkel met olie. Stoof de overige uitjes aan in boter op een laag vuur. Voeg peper, zout en suiker toe en laat gaar stoven onder deksel.
  5. Trek een streep van bouillonaardappel in het midden van het bord. Leg de gebakken rode poon op de aardappel. Schik de chips van groenten op de vis. Plaats de gemarineerde en gestoofde zilveruitjes rond de vis en werk af met wat groene kruiden.

 

Recept: NSChef Filip Claeys
Foto: © Heikki Verdurme