Gebakken tarbot met rode biet en gerookte paprikamarmelade

gebakken_tarbot_met_rode_biet- (6)

Benodigdheden voor 4 personen –

400 g tarbotfilet
4 eidooiers
1 rode biet
gerookt paprikapoeder
olijfolie
suiker
sushi-azijn
2 mini stronken witloof
Parmezaankaas
600 g gekookte rode biet
40 g suiker
40 g isomalt
20 g glucose

line

Bereidingswijze :

  1. Snijd de rode biet en het witloof in dunne plakjes. Marineer de rauwe groenten een dag op voorhand gedurende 24 uur in een zoetzuur mengsel van suikerwater en sushi-azijn.
  2. Bak de tarbot in een hete pan met olijfolie.
  3. Rasp de Parmezaankaas en bak het raspsel krokant goudbruin in de oven.
  4. Mix het gerookt paprikapoeder met de olijfolie tot een emulsie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Maak een krokantje van rode biet: doe de rode biet, eidooier, suiker, isomalt en de glucose in de thermomix en verwarm tot 80°C. Laat afkoelen en strijk uit op een siliconen matje. Laat drogen op 50°C.
  6. Lepel enkele druppels paprikamarmelade op een bord. Leg een visstukje er bovenop. Werk af met de gemarineerde groenten en het krokantje van rode biet en Parmezaankaas.