Gebakken tongschar met broccoli en amandel-knoflook schilfers

gebakken tongschar met broccoli_LR (2)

  • 4 tongscharren, panklaar
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 500 g broccoli
  • 4 teentjes knoflook, in fijne plakjes
  • 50 geroosterde amandelschilfers
  • 2 takjes rozemarijn, naaldjes
  • rasp en sap van 1 citroen
  • olijfolie
  • peper en grof zeezout

line

broccoli en amandel-knoflook schilfers

Snijd de broccoli in roosjes. Leg ze in een ovenschaal er verdeel er de amandelschilfers, rozemarijn, citroenrasp en knoflookplakjes over, kruid met peper en grof zeezout en sprenkel er royaal olijfolie over. Zet gedurende 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven van 160°C, draai geregeld om voor een gelijke kleuring.

 

tongschar

Spoel de tongscharren onder koud water, dep goed droog en kruid met peper en grof zeezout. Verhit 2 el boter en 1 el olijfolie in de pan, bak de tongscharren langs beiden kanten goudbruin. Haal de tongschar uit de pan en blus het braadvocht met het citroensap.

 

afwerking

Leg de tongschar op een bord en lepel er braadvocht over.  Schik de broccoli met de amandelen en knoflookchips erbij. Lekker met puree of pasta.

recept Ilse D’hooge