Gebakken tongschar met zeekraal en tartaar

Gebakken tongschar met zeekraal en tartaar

voor 4 personen

4 gestroopte tongscharren van ongeveer 300 g elk
200 g zeekraal
3 hardgekookte eierdooiers
1 grote ui
3 eetlepels fijngehakt bieslook
3,5 dl mayonaise
boter
peper en zout

line
  1. Plet voor de tartaarsaus de hardgekookte eierdooiers fijn met een vork. Hak de ui fijn en meng met de eierdooiers en bieslook onder de mayonaise. Kruid met peper en zout en zet koel weg.
  2. Maak de zeekraal schoon en blancheer 3 min. in kokend ongezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Bak de tongscharren net gaar in een ruime hoeveelheid boter, ongeveer 6 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  4. Serveer de tongscharren met de geblancheerde zeekraal en de tartaarsaus. Lekker met frieten of gekookte aardappelen.


Goed om weten:

Vaak worden tartaarsaus en remouladesaus met elkaar verwisseld. Remouladesaus wordt gemaakt door mayonaise te mengen met mosterd, fijngehakte kervel, dragon, peterselie, augurken, kappertjes en ansjovispuree of -saus.