Gebakken zeebaars met limoenvinaigrette

gebakken zeebaars

Voor 4 personen

4 zeebaarsfilets met vel van elk 150 g
2 limoenen
1 sjalot
1 theel verse geraspte gember
1 koffiel lopende honing
1 koffiel gehakte verse koriander
Olijfolie
Peper en zout
Enkele blaadjes koriander en wat vers geraspte limoenschil voor de afwerking

line
  1. Laat een stevige scheut olijfolie heet worden in een pan met antiaanbaklaag. Kruid de zeebaarsfilets met peper en zout. Leg de vis met de velkant naar onder in de pan als de olie begint te dampen. Druk met een spatel op de vis zodat de stukken niet opkrullen in de pan. Laat langs elke kant gedurende 4 minuten bakken op hoog vuur.
  2. Pers de limoenen uit. Doe peper, zout en de honing in het sap. Roer met een garde tot het zout en honing opgelost zijn. Voeg er dan 4 eetlepels goede olijfolie, de zeer fijn gehakte sjalot, de koriander en de geraspte gember aan toe. Meng goed.
  3. Leg de gare visfilets eerst op een bord met keukenpapier. Dep ze goed droog en leg dan op warme borden.
  4. Overgiet elk stuk vis met de limoenvinaigrette.
  5. Werk af met nog wat korianderblaadjes en wat vers geraspte schil van limoen. Serveer met gekookte snijbonen, die even werden opgestoofd met ui.

 

Recept: Dirk De Prins
Foto: © Heikki Verdurme