Gebakken zeetong met fregola sarda in het groen

Gebakken zeetong met fregola-LR (13)_1574x1050

groene kruidencoulis

  • verschillende bussels groene kruiden van het seizoen (munt, peterselie, dille, kervel, spinazie, …)
  • zout
  • ijswater

daslookolie

  • 100 ml maïsolie (of hoeveelheid naar keuze)
  • enkele blaadjes daslook

12 wulken (gekookt of zelf te koken in een court bouillon)
240 g fregola
40 g verse geitenkaas
1 el room
4 zeetongfilets
goede gezouten boter
verse kruiden:

  • wilde waterkers
  • Pastizz Tops
  • apple blossom

line
  1. Was alle kruiden en verwijder de steeltjes. Blancheer een halve minuut in gezouten water. Dompel de kruiden onmiddellijk in ijswater en blend ze nadien met een beetje ijswater. Zo blijft hun mooie groene kleur bewaard. Dit kun je perfect vooraf maken en invriezen.
  2. Mix de maïsolie met enkele blaadjes daslook. Zeef de olie door een koffiefilter en bewaar in een glazen flesje.
  3. Kook de fregola 14 minuten in gezouten water.
  4. Meng de geitenkaas en de room tot een soort crème.
  5. Kruid de zeetongfilets met peper en zout en bak ze kort in goede gezouten boter tot ze gaar zijn. Leg de vis even apart en warm de wulken even op in dezelfde pan.
  6. Meng 4 el kruidencoulis bij de pasta en schep uit in een diep bord. Leg daar bovenop de visfilet en de wulken. Werk af met een toefje geitenkaas en extra verse kruiden.

Recept Ivan Menten
Foto Heikki Verdurme