Gefrituurde pijlinktvis met wasabimayonaise en koriander

gefrituurde_inktvis-met_wasabimayonaise-LR

800 g inktvis, schoongemaakt
200 g bloem
4 eieren
200 ml mayonaise
1 el wasabipasta
peper en zout
1 bosje koriander
2 limoenen
Olijfolie om te bakken

line
  1. Snij de schoongemaakte inktvis in stukken,niet te dik en niet te dun,en strooi er zout op .
  2. Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord. Haal de inktvis eerst door de losgeklopte eieren en daarna door de bloem.
  3. Verwarm de olie van de friteuse tot 175 graden (niet heter,want dan verbrand de inktvis van buiten en blijft hij rauw van binnen). Haal het mandje uit de friteuse.
  4. Bak de inktvis goudbruin in de olie, haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
  5. Meng de wasabi door de mayonaise en voeg het sap van 1 limoen toe. Snij de andere limoen in partjes. Serveer de krokant gebakken inktvis met de wasabimayonaise,partjes limoen en gesnipperde koriander.