Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise met kruiden

Gefrituurde pladijs met sla

voor 4 personen

16 pladijsfilets
hart van een kropsla
500 g nieuwe aardappelen
4 lepels mayonaise
2 lepels dikke yoghurt
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel gehakte dragon
2 eieren
2 eetlepels bloem
100 g broodkruim

line
  1. Spoel de pladijsfilets en dep droog, haal eerst door de bloem, dan door een losgeslagen ei en door paneermeel.
  2. Kook het resterende ei hard, laat schrikken en hak fijn.
  3. Schil de aardappelen en kook ze in lichtgezouten water.
  4. Spoel de kropsla.
  5. Maak de mayonaise aan met de yoghurt, het gehakt ei, de peterselie en de bieslook.
  6. Frituur de filets in zuivere olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Schik de aardappelen, de filets en de salade op borden, serveer de mayonaise erlangs.