Gefrituurde zeetongreepjes met tartaar van selder en appel

Gefrituurde zeetongreepjes met tartaar -LR (14)_1574x1050

bierbeslag
– 125 g bloem
– 225 ml Schuppenboer Tripel (bier uit Turnhout) of een ander blond stevig bier
– peper en zout

mayonaise (zelfgemaakt of gekocht)
– scheut dragonazijn
– 1 stengel witte selder
– ½ Jonagold-appel

salade
– ½ Jonagold-appel
– 1 stengel witte selder
– ½ bussel grove waterkers
– peper
– grof zeezout

– 500 g zeetongfilets
– ½ citroen

line
  1. Meng de bloem met het bier en een snuifje peper en zout tot beslag.
  2. Snij 1 stengel selder en ½ appel in brunoise (fijne vierkantjes). Voeg een scheut dragonazijn toe aan de mayonaise en meng selder- en appelblokjes eronder door.
  3. Snij de andere helft van de appel en de 2de stengel selder in julienne. Was de waterkers en pluk de blaadjes. Meng alles en breng op smaak met peper en grof zeezout.
  4. Snij de zeetongfilets in reepjes. Haal ze door het beslag en bak ze in een friteuse op 180°C totdat ze goudbruin zijn. Tip: Leg het mandje al in de friteuse zodat het beslag niet vastkleeft.
  5. Serveer alles in aparte kommetjes.

Recept Ivan Menten
Foto Heikki Verdurme