Gegratineerde pladijs met spinazie

Gegratineerde pladijs met spinazie

voor 4 personen

16 pladijsfilets
200 g spinazie
500 g aardappelen
5 dl melk
50 g boter
80 g gemalen kaas
25 g bloem

line
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water, giet af en laat drogen. Roer er 1,5 dl melk onder, pureer en breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de helft van de boter in een pan en voeg de bloem toe. Laat kort bruinen en voeg al roerend de melk toe. Laat kort koken. Voeg tenslotte de helft van de kaas toe.
  3. Spoel de spinazie en stoof in de resterende boter, roer de spinazie door de aardappelpuree.
  4. Doe de puree in een ovenschotel en leg er de pladijsfilets op, nappeer met de saus en strooi er de resterende kaas over.
  5. Laat garen in de oven.