Gegratineerde sint-jakobsvruchten

Nest

voor 4 personen

4 grote sint-jakobsvruchten (in de schelp)
75 g champignons
1 fijngehakte sjalot
2 dl visfumet
1 dl room
2 eetlepels blanke roux
een scheut droge witte wijn
handvol geraspte kaas
boter
peper en zout

line
  1. Steek de sint-jakobsschelpen open, maak ze schoon en verwijder de sint-jakobsvruchten. Schrob de lege schelpen goed schoon en zorg dat er geen onreinheden meer achterblijven. Laat drogen.
  2. Breng de visfumet en room aan de kook, draai het vuur uit en pocheer er de sint-jakobsvruchten 1 min. in. Haal ze nadien onmiddellijk uit de pan en snij het vlees in stukjes.
  3. Fruit de sjalot met de in plakjes gesneden champignons in boter. Blus met de witte wijn.
  4. Bind de romige visfumet met de roux en laat goed indikken. Meng er de sjalot, champignons en fijngesneden sint-jakobsvruchten onder. Kruid met peper en zout.
  5. Lepel in de droge schelpen tot ze voor twee derde vol zijn. Bestrooi met geraspte kaas en gratineer in een oven van 220°C of onder de grill. Serveer meteen en geef er brood bij.