Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie

januari steenbolk

500 g steenbolkfilet

300 g broccoli

300 g jonge spinazie

800 g zachtkokende aardappelen

150 g ricotta

150 g mascarpone

50 g geraspte parmezaan

2 el gehakte peterselie

2 el gehakte bieslook

peper en zout

200 ml melk

boter

nootmuskaat

100 g geraspte kaas (Emmentaler)

 

line
  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ricotta met de mascarpone, de gehakte kruiden en geraspte parmezaan. Kruid nog met peper en zout.
  3. Roerbak de broccoli en spinazie kort in wat olie in een wokpan. Pureer de aardappelen en voeg melk, klontje boter, nootmuskaat en peper en zout toe, roer tot een gladde puree.
  4. Doe de puree in een ingevette ovenschotel. Leg er de rauwe visfilet en de gewokte groenten op. Lepel er de kaasmengeling over en strooi er de geraspte kaas over. Gratineer in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten. Serveer meteen.

Recept Ilse D’hooge