Gegrilde Tarbot met aardpeer, knolselder en truffel

tarbot

150 g kippenbouillon
150 g truffelsap
150 g room
Boter

¼ knolselder
6 aardpeer
100 g girollen
Truffel, in plakjes gesneden

4 stukken tarbotfilet van 100 g

line
  1. Meng alle ingrediënten. Breng aan de kook. Laat op een zacht vuurtje inkoken tot de gewenste dikte. Mix er een klontje boter onder. Smaak af met peper en zout. Zeef.
  2. Schil de knolselder. Snijd in de gewenste vorm en kook beetgaar in kokend gezouten water.
    Was de aardpeer en snijd in de gewenste vorm. Kook beetgaar in kokend gezouten water.
    Was de champignons en droog zorgvuldig. Bak in hete boter. Voeg de knolselder en aardpeer toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng er net voor het serveren de truffel onder.
  3. Verwarm de grillpan. Wrijf de vis lichtjes in met wat olijfolie. Grill de vis langs één zijde. Leg in een ovenschaal en voeg een scheutje water of bouillon toe. Gaar in een voorverwarmde oven van 150 °C.
  4. Serveer met de groenten ragout en de truffelsaus.

 

Extra suggestie

Tarbot bevat heel wat fruitige aroma’s, van appel tot tropisch fruit. Zij zorgen voor goede combinaties met banaan, veenbes, passievrucht, druif, pompelmoes, appel, mango en aardbei. Een ander fruitig aroma aanwezig in tarbot ruikt meer naar citrus en sluit aan bij citroen, limoen, sinaasappel, passievrucht, bergamot, pompelmoes, druif, basilicum, kardemom, koriander, tijm en anijs.

 

Recept  Foodpairing®

Foto Kris Vlegels