Gegrilde tongschar met spek, groene boontjes, lamsoor met heldere jus en zeekraal

gegrilde_tongscharmet_spek3

  • 8 filets van tongschar
  • 1 l kippenfond
  • 100 g spek in kleine blokjes
  • groene boontjes
  • rode uienringen
  • zeekraal
  • lamsoor
  • bloedzurkel

line

Vouw de tongschar op en grill in een grillpan.

Breng heldere jus (consommé): kippenfond aan de kook. Vermeng de ingrediënten van de klarief goed. Voeg al roerend toe aan de kippenfond en laat klaren net onder het kookpunt. Passeer de heldere jus door een neteldoek.

Stoom de boontjes beetgaar. Bak het fijngesneden spek aan zonder boter in een antikleefpan. Voeg de boontjes toe samen met de zeekraal en de gesneden lamsoor. Schud op.

Serveer het geheel als een maaltijdsoep, samen met de tongschar.

Werk af met gefruite uienringen en bloedzurkel.