Gekonfijte hondshaai, koolrabi en béarnaise

Gekonfijte hondshaai, koolrabi en béarnaise-LR (8)_640x427

Hondshaai :

  • 1 hondshaai gestroopt
  • aromatenolie (200 g olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 takje laurier
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • grof zout
  • citroensap

Dragonpoeder :

  • ½ bosje dragon

Béarnaise :

  • 3 eierdooiers
  • 1 scheutje dragonazijn
  • 250 g geklaarde boter
  • ½ bosje dragon fijngesneden

Koolrabi:

  • 2 koolrabi’s
  • gezouten water
  • olijfolie
  • citroensap
  • peper en zout

line
  1. Was de hondshaai onder koud stromend water en dep goed droog. Snij de vis in gelijke moten en kruid met peper en zout. Verwarm de olijfolie tot ± 70/80 graden en voeg de korianderzaadjes, tijm, laurier en grof zout toe. Gaar de moten ongeveer 10 minuten in de olie tot ze zacht zijn. Haal de moten uit en werk af met citroensap.
  2. Béarnaise: klop op een zacht vuurtje de 3 eierdooiers met een scheutje dragonazijn op tot een vaste schuimige massa. Monteer met de geklaarde boter werk af met fijngesneden dragon
  3. Dragonpoeder: pluk met de hand de blaadjes van een half bosje dragon. Laat drogen in de oven op 70°C en cutter vervolgens tot poeder.
  4. Kook 1 koolrabi beetgaar in gezouten water en snij in plakjes naar wens. Snijd de andere koolrabi in schijfjes en laat marineren in olijfolie, citroensap, peper en zout
  5. Plaats de vismoten in het midden, schik de koolrabi errond, 1 lepel béarnaise ernaast en werk af met poeder van dragon

 

Recept Filip Claeys
Foto Heikki Verdurme