Gelakte hondshaai, aubergine, noten en champignons

Gelakte hondshaai, aubergine, noten en champignons -LR (7)_640x427

Hondshaai:

  • 1 hondshaai gestroopt
  • 30 g soja
  • 10 g honing
  • Citroensap
  • Peper
  • Zout
  • maïsolie

Aubergine

  • 1 aubergine
  • ½ teentje look
  • Peper
  • Zout
  • olijfolie

Zilveruitjes

  • 4 verse zilveruitjes
  • gezouten water
  • 20 g witte wijnazijn
  • 40 g olijfolie

Champignons

  • 40 g wilde champignons
  • 4 witte Parijse champignons
  • ½ teentje look
  • Peper
  • Zout
  • olijfolie

Hazelnoten

  • 40 g hazelnoten

line
  1. Snijd de hondshaai in filets, spoel onder koud water en dep droog. Kruid de visfilets met peper en zout en bak ze in een antikleefpan in zeer weinig maïsolie. Meng de honing en soja en voeg toe wanneer de visfilets bijna gaar zijn, zodat je ze mooi kan lakken. Besprenkel met citroensap.
  2. Snijd de aubergine overlangs in plakken (met de mandoline). Kruid met peper, zout en look. Bak de plakken in een pan met olijfolie tot ze gaar en goudbruin zijn.
  3. Kuis de zilveruitjes, kook ze kort in kokend gezouten water tot ze beetgaar zijn. Meng de witte wijnazijn en de olijfolie en laat de zilveruitjes hierin een half uur marineren.
  4. Bak de wilde champignons in een pan met olijfolie en voeg peper, zout en look toe.
  5. Snijd de Parijse champignons in fijne plakjes.
  6. Rooster de hazelnoten in een hete pan.
  7. Schik de hondshaaifilet op een bord en leg de aubergineplak ernaast. Schik de geroosterde hazelnootjes ertussen, de gebakken champignons en zilveruitjes erop. Werk af met de fijngesneden Parijse champignons.

 

Recept Filip Claeys

Foto Heikki Verdurme