Gelakte hondshaai met rijst

Gelakte_hondshaai_met_rijst-LR (4)

Voor 4 personen

Hondshaai

  • 300 g hondshaaifilet
  • zout
  • l water

Mousseline van bergamot

  • 400 g boter
  • 150 g eiwit
  • 100 ml sap van bergamot
  • zout
  • 10 g eiwitpoeder (speciaalzaak, of kan je weglaten, dan wordt je mousseline iets vloeibaarder)

Als garnituur

  • seizoenskruiden en bloemen

 

 

line

 

  1. Meng de mirin, de sojasaus, de rijstazijn, de look en de honing in een ruime kookpot en laat borrelen op een zacht vuurtje totdat je een siroop krijgt.
  2. Dompel de hondshaaifilets onder in de siroop op een zacht vuur totdat ze gaar zijn.
  3. Kook de rijst.
  4. Lepel de rijst in een diep bord en schik de filets er bovenop. Werk af met groene shizo.

 

Recept: NSChef Sang Hoon van “L’Air du Temps” in Liernu

Foto: © Heikki Verdurme