Gemarineerde rode poon met raapjes

Gemarineerde rode poon met raapjes (16)

voor 4 personen

4 filets van rode poon, zonder vel
200 g gele raapjes
¼ rammenas
100 g zuurdesembrood
1 ui
200 g kippenfond
citroensap
olijfolie
peper & zout
Voor de afwerking:
radijs
plattekaas
verse kruiden

line
  1. Snij de filets van de rode poon doormidden en verwijder eventuele graten. Marineer de filets met peper en zout, citroensap en olijfolie.
  2. Schil de gele raapjes en snij deze in stukken, stoof aan met ui en bevochtig met kippenfond, een scheutje room en laat gaar koken. Afgieten en glad mixen tot een puree.
  3. Snij de rammenas in fijne plakjes en kook ze kort tot ze beetgaar zijn, rol deze op en marineer met grof zout en olijf olie.
  4. Snij het zuurdesembrood in mooie blokjes, de andere helft in fijne plakjes en bak op 185° tot een krokante toast.
  5. Schik de filets op bord, de raapjespuree ertussen, rolletjes rammenas met schijfjes raapjes, zuurdesembrood. Werk af met plattekaas, sliertjes radijs en verse kruiden.

 

Recept: NSChef Filip Claeys
Foto: © Heikki Verdurme