Gemarineerde sint-jakobsvrucht met passievrucht en shiso

coquille, rauw

8 rauwe sint-jakobsvruchten, schoongemaakt

olijfolie

citroensap

 

2 passievruchten

shiso

 

peper en zout

 

line
  1. Snijd de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes. Verdeel over de borden. Wrijf de plakjes met behulp van een borsteltje in met een weinig olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout.
  2. Halveer de passievruchten. Haal de zaadjes eruit. Verdeel over de carpaccio. Werk af met de shiso.

 

 

Extra suggestie

Sint-Jakobsvruchten bevatten naar karamel geurende aroma’s. Die passen heel goed bij aardbei, maar ook bij ander fruit zoals physalis, passievrucht en mango. Wanneer de Sint-Jacobsvruchten worden gebakken, kunnen geroosterde noten, gebakken spek of sojasaus worden toegevoegd.

 

 

 

Recept  Foodpairing®

Foto Kris Vlegels