Gepekelde en gemarineerde pladijs met komkommer

tabledamis_pladijs_150513_0044

Benodigdheden voor 4 personen

1 pladijs, gefileerd
100 g zout
100 g suiker
50 g gedroogde algen
1 limoen

1 komkommer
1 dl witte wijnazijn
2 dl olijfolie
1 dl mayonaise
25 g fijngehakte dille
25 g haringeitjes
peper en zout

line

Bereidingswijze :

  1. Leg de pladijsfilets in een mengeling van zout, suiker en algen in de koelkast. Spoel na één uur af en versnij de pladijsfilets in plakjes. Rasp wat zeste van limoen over de plakjes en werk af met een eetlepel olijfolie.
  2. Haal met een parisiennelepel bolletjes uit de komkommer en marineer in wat witte wijnazijn en olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Meng de mayonaise met de dille.
  4. Schik plakjes gepekelde pladijs in het bord zoals op de foto. Werk af met de komkommerbolletjes, dillemayonasie en haringeitjes. Versier met enkele dillepluksels.