Gepekelde pladijsfilet, koolrabi, radijs

Gepekelde pladijsfilet, koolrabi-LR (9)_1574x1050

4 dikke pladijsfilets
pekel

  • 50 g zout
  • 40 g suiker
  • 10 g zachte, fijne piment
  • 5 g piment

¼ koolrabi
8 radijsjes
witte balsamicoazijn
olijfolie
1 avocado
sap van 1/4de citroen
vinaigrette

  • 10 cl kombu-azijn
  • 20 cl olijfolie

100 g zwarte quinoa
handvol postelein
peper en zout

line
  1. Pekel de pladijsfilets 30 minuten. Spoel ze goed af onder koud water en bewaar in de koelkast.
  2. Snij de koolrabi en radijsjes in fijne reepjes en marineer ze in witte balsamicoazijn en olijfolie.
  3. Pel de avocado en mix glad in een blender. Voeg citroensap, peper, zout en een scheutje olijfolie toe.
  4. Maak een vinaigrette van kombu-azijn en olijfolie.
  5. Kook de quinoa gaar, dep droog tussen handdoeken en frituur 3 minuten op 170°C.
  6. Snij de pladijs in fijne plakjes en besprenkel lichtjes met olijfolie.

Recept Broes Tavernier
Foto Heikki Verdurme