Gepofte aardappel met garnaalslaatje

10-Lib 40-gepofte aardappel garnaalslaatje-vert

600 g ongepelde Noordzeegarnalen
4 grote aardappelen
200 g groene boontjes
1 sjalotje
2 tomaten
4 el gehakte peterselie
2 el augurkjes
100 ml zure room
boter
peper en zout

line
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen, prik ze in met een mes en leg in een ingevette ovenschaal. Gaar ze 40 tot 50 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte.
  2. Pel de garnalen. Pel de tomaten, snij ze in blokjes.
  3. Blancheer de boontjes in kokend lichtgezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water. Snij de boontjes en de augurkjes in kleine blokjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Meng de garnalen met de boontjes, augurkjes, tomaat, sjalot, gehakte peterselie en de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Haal de aardappelen uit de oven en snij er een spietje uit. Vul met de garnaalsalade. Serveer met nog wat extra garnaalsalade in een apart kommetje en een groene sla naar keuze.

Recept Ilse D’hooge
Foto Wout Hendrickx