Gestoomde kabeljauw met aardappelpuree

gestoomde kabeljauw

voor 4 personen

4 kabeljauwfilets van 180 g elk
1 kg aardappelen
1 eetlepel Thaise vissaus
4 eetlepels fijngehakt bieslook
1 grof gehakte bos lente-uien
preischeuten
een scheut olijfolie
een scheutje ciderazijn
volle melk
boter
nootmuskaat
peper en zout

Om te stomen:
1,5 l visfumet
1 laurierblaadje
½ eetlepel geplette witte peperkorrels

line

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en stoom ze in 30 minuten gaar boven licht gezouten water. Plet de aardappelen nadien met een pureestamper en meng er boter, volle melk, olijfolie, ciderazijn, peper, zout en nootmuskaat onder. Voeg pas vlak voor het serveren de grofgehakte lente-uien toe.
  2. Stoom de kabeljauwfilets in 10 minuten gaar boven de visfumet met de laurier en peperkorrels.
  3. Smelt intussen 150 g boter op een laag vuur, voeg de vissaus toe en werk af met het bieslook.
  4. Schik de aardappelpuree op vier borden, leg er de gestoomde kabeljauw op en lepel er de bieslookboter over en rond. Werk af met preischeuten.