Gestoomde langoustine met radijs, plattekaas en basilicum

Gestoomde langoustine met radijs

Voor 4 personen

 

4 langoustines

12 radijzen

200g plattekaas

1 botje basilicum

1 rammenas

olijfolie en blanke olie

citroensap

peper en zout

 

 

line
  1. Haal de kop van de langoustines. Pel de staart volledig, maak een kleine insnijding op de rugkant aan het staarteinde en verwijder het darmkanaal.
  2. Stoom de langoustinestaarten in een stoomoven gedurende 1 minuut of in een stoommandje boven kokend water. Bewaar de langoustinestaarten warm en werk ze af met olijfolie.
  3. Snij de rammenas in een mooie balk, en kook gedurende 2 minuten in gezouten water.
  4. Kuis de radijsjes en was ze. Snij in vierkante blokjes.
  5. Kruid de plattekaas met peper, zout en citroensap.
  6. Mix een botje basilicum met 100 ml blanke olie. Passeer door een fijne zeef.
  7. Bordschikking: leg een balkje rammenas onderaan het bord en plaats de langoustine erop. Schik de radijsjes er rond. Plaats puntjes plattekaas ertussen. Lepel de basilicumolie er rond.