Gestoomde pladijsspiesjes met gegrilde groenten en krieltjes

Gestoomde pladijsspiesjes met gegrilde groenten en krieltjes _LR (2)

Pladijsspiesjes

  • 12 pladijsfilets van elk 100 g
  • 12 satéstokjes
  • 12 takjes rozemarijn
  • 1 takje citroentijm
  • 1 citroen, in plakjes gesneden
  • peper en zout

Gegrilde groenten en krieltjes

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 400 g voorgekookte krielaardappelen
  • olijfolie

line

Pladijsspiesjes

Snijd de pladijsfilets overlangs in twee. Rijg de 2 helften op een satéstokje en steek er een rozemarijntakje bij. Herhaal dit. Schik de spiesjes in een stoommandje. Leg er de tijm en citroenplakjes bij. Kruid met peper en zout. Stoom de visspiesjes gaar gedurende een 8-tal minuten.

Gegrilde groenten en krieltjes

Snijd de groenten en krielaardappelen in hapklare stukken. Leg ze in een bord, sprenkel er olijfolie over en kruid met peper en zout. Verhit een pan en bak de groenten en krieltjes tot ze mooi gekleurd zijn.

Afwerking

Verdeel de gegrilde groenten en krielpatatjes over de borden. Schik er de pladijsspiesjes bij en een schijfje citroen.

 

Recept Ilse D’hooge