Gestoomde wijtingfilet met gekonfijte tomaat, spinaziescheuten, gekruide brood-croûtons en witte botersaus

gestoomde_wijtingfilet2

  • 300 g wijtingfilet
  • 6 tomaten
  • 2 sjalotten
  • spinaziescheuten
  • witte balsamico-azijn
  • 50 g suiker
  • 3 sneden brood
  • 80 cl droge witte wijn
  • 1 scheut vermout
  • 250 g zachte boter
  • lookboter
  • nootmuskaat
  • tijm
  • laurier
  • roomse kervel

line

Ontvel en ontpit de tomaten. Konfijt met suiker en witte balsamico-azijn. Snijd het brood in croûtons en bak in lookboter. Kruid met nootmuskaat.

Laat de spinaziescheuten uitzweten in boter en voeg de gebakken croûtons toe.

Laat de versnipperde sjalotten inkoken met droge witte wijn en een scheut vermout, tijm en laurierblaadje. Bind met zachte boter. Giet de saus door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de wijtingfilet in porties en stoom.

Schik de spinazie met de gekonfijte tomaat op een bord. Leg daar bovenop de gestoomde wijtingfilet. Overgiet met de saus en werk af met roomse kervel.